Ubytovanie prepelíc

Väčšina chovateľov chová prepelice japonskej v klietkach s drôtenou podlahou, čo im umožňuje jednoduché čistenie. Pre prepelice je určite ideálna chov vo voliérach, ale tento chov znižuje nosnosť prepelíc. Ja dávam prednosť chovu na podstielke (hobliny, piesok, seno) čo však vyžaduje častejšie čistenie. Prepelice sú spokojné ak sa môžu v podstielke popoliť a môžu jej rozhrabávat, čo má za následok rozhadzovanie piesku a potravy ďaleko od klietky. Čiastočne sa tomu dá zabrániť sklom okolo klietky.Klec

Ak je to možné správame samičky oddelene od samca. Skupinka je potom pokojnejšia a znáša viac vajíčok, nehľadiac na to, že ak je s nimi v klietke kohútik vajíčka sa rýchlejšie kazia a sliepočky sú od kohútika ošklbané.

Najlepšie je chovať každú sliepočku oddelene vo svojom koterci tak, tak aby na seba videli.

Poznatok: Ak máme sliepočky v skupinke a chceme k nim pridať nejaké nové, je najvýhodnejší celú skupinku premiestniť niekam inam.

Upozornenie: Prepelice vie lietať! Väčšinou lietajú smerom nahor a to v prípade, že je niečo vyplašia alebo pri rozporoch v kŕdli. Preto je nutné ich ubytovať do klietok s hornou časťou.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar

wpDiscuz